O mar e a terra ofrecen a mellor gastronomía nas Rías Baixas A gastronomía é un dos principais distintivos da provincia de Pontevedra. O peixe, o marisco e os viños gozan de recoñecemento internacional; e carnes, produtos de granxa, queixos ou mel destacan pola súa calidade e tamén levan a marca Rías Baixas. Todo este mundo de sabores é o resultado da riqueza e fertilidade do territorio e do coidado dos produtores. A tradición convive neste destino coa vangarda nun perfecto equilibrio. Dende restaurantes típicos da familia ata cociña innovadora, a oferta hoteleira da provincia de Pontevedra, o cumio desta...
Noticias
Sendas do Lérez
A pouca distancia do centro urbano da cidade, a Senda del Lérez comeza na praia fluvial e vai ao longo do río Lérez para rematar seis quilómetros despois na parroquia de Bora, pasando tamén por antigos sendeiros forestais empregados polos pescadores que se dirixían ao río. , exuberantes bosques de ribeira e restos de antigos muíños. A pouca distancia do centro urbano da cidade, a Senda del Lérez comeza na praia fluvial e vai ao longo do río Lérez para rematar seis quilómetros despois na parroquia de Bora, pasando tamén por antigos sendeiros forestais empregados polos pescadores que se dirixían...
10 rincóns que visitar en Pontevedra
1 Aínda que só quedan cinco fermosas ábsides góticas, parte da parede sur da igrexa e a entrada ao convento, as ruínas de Santo Domingo son un esplendor nos catro lados. Fundado en 1281, o convento pertencía á orde dominicana e no seu interior podes admirar elementos de alto valor artístico e histórico como sarcófagos, escudos ou tumbas de personaxes como o cabaleiro Tristán de Montenegro. Forman parte do complexo do Museo de Pontevedra. 2 No corazón da cidade vella está a Basílica de Santa María a Maior, considerada o mellor exemplo de arquitectura relixiosa en toda a cidade; non...