Unha festa para os sentidos

Unha festa para os sentidos

O mar e a terra ofrecen a mellor gastronomía nas Rías Baixas

A gastronomía é un dos principais distintivos da provincia de Pontevedra. O peixe, o marisco e os viños gozan de recoñecemento internacional; e carnes, produtos de granxa, queixos ou mel destacan pola súa calidade e tamén levan a marca Rías Baixas.

Todo este mundo de sabores é o resultado da riqueza e fertilidade do territorio e do coidado dos produtores. A tradición convive neste destino coa vangarda nun perfecto equilibrio. Dende restaurantes típicos da familia ata cociña innovadora, a oferta hoteleira da provincia de Pontevedra, o cumio desta pirámide produtiva, é enormemente variada e promete infinidade de praceres para o padal.

Toda esta materia prima é cultivada, criada, recollida e capturada nun ambiente marabilloso. As paisaxes costeiras e interiores forman unha parte indisoluble de toda a cadea, que comeza nas augas das rías e dos ríos, en campos, prados, montañas … e acaba na placa e nos grandes mercados de todo o mundo.

Cada paisaxe na que nace a materia prima da gastronomía da provincia de Pontevedra é un universo máxico. O fondo mariño produce os mellores moluscos e crustáceos; as rías son o hábitat da preciosa e saborosa especie de peixe que as frotas das cidades pesqueiras capturan nos seus barcos e venden nas lonxas; e nos campos coidarase ao máximo a alimentación do gando para obter as mellores carnes. Leite, mel, queixo, grelos ou pementos completan unha dieta ideal, sa e saborosa.
Os mercados tradicionais e as prazas de abastos da provincia de Pontevedra son verdadeiros gardiáns dos tesouros gastronómicos que nos ofrecen as nosas rías e hortos. Se queres gozar do verdadeiro sabor de Rías Baixas, é obrigatoria a visita a unha delas. A súa tradicional oferta de peixe, marisco e verduras evolucionou nas cidades de Vigo e Pontevedra cara a un concepto máis amplo dun mercado gourmet con espazos gourmet e a posibilidade de mercar produtos frescos e cociñalo inmediatamente. Non te perdas esta experiencia!

Achegarse á actividade que rodea a gastronomía de As Rías Baixas é toda unha experiencia. O marisqueo, o cultivo de uva e a produción de viño, especialmente o albariño, nas adegas da Denominación de Orixe Rías Baixas, a cría de animais como o porco celta ou o elgalo de curral, ou a produción de sidra artesanal. sectores con profundas raíces que conservan a tradición e a sabedoría transmitíronse de xeración en xeración.

Destas actividades produtivas xorde parte do patrimonio, como os muíños que salpican os ríos, as conserveiras e os mercados tradicionais. A provincia celebra estas viandas con festivais masivos que traspasaron as fronteiras de Galicia e España. A Festa do Albariño de Cambados, a Feira do Cocido de Lalín, a Festa da Lamprea de Arbo e a Festa do Marisco do Grove son a punta de lanza dun colosal patrimonio inmaterial en torno á gastronomía.

Por estes e moitos outros motivos, o lugar ideal para satisfacer a súa fame de experiencias é As Rías Baixas. Ven a vivilas!